Sharing is caring!

 

 • Кой си ти и кои са твоите мечти?_tn_3312

Фри спирит, човек на света. Има ли разнообразие, има любов.

 • Какво е храната и с какво я свързваш?

Ооо, храната може да бъде много неща. Едно е да се заситя когато съм много гладен, а друго любовта ми към един тип храна – шоколада. То е неизменна част от моето ежедневие. Пристрастен съм, то ми дава щастието, което ми липсва. Храната може да бъде свързана с любов… на времето имах една любов, с която много обичахме да си готвим. Това е един от най-яките спомени, отиваме да си пазаруваме, купуваме си една бутилка вино, готвим си и си пийваме и е много хубаво.

rud-fellah-on-the-mix

 

 • Какво е музиката за теб?

Музиката е втория ми наркотик. Това което слушам и това което пускам са две различни неща. Вкъщи обичам да си слушам предимно soul и rhythm&blues, но от по-стария. Тя е емоция, която ме кара да настръхвам.

 

 • Виното е…

Мавруд, Енира, 2009, 2836 бутилки – брутално! Шира, Южна Африка и Чили. Португалски вина. Френско и италианско вино – не. От българските Тодоров и Енира.

 • Чревоугодието – какво е за теб. Грях ли е?

За мен не е грях. Човек си угажда, храната ти дава наслада на небцето. Няма нищо по-естествено от това ние да желаем насладата. Съответно, ако си чревоугодник, спортувай за да си „фит“ и да се харесваш, да те харесват и другите хора.

 • Щастлив ли си?

Аааам. 78%, но като цяло, да! Въпреки, че до пълната картинка на щастието, има доста да се запълва. Жив съм, здрав съм, майка ми, баща ми и се сестра ми са живи и здрави, няма война все още в България… имам музика, имам си приятелите. Щастлив съм.

 • Любов е…_tn_3248

(смее се) Юхууу! Любов…. С жена…или всичко? Всеки обича да обича, всеки се стреми да обича…има много хора, които може да обичаме, само от нас зависи дали ще ги задържим. Любовта е лесно, да я задържиш е трудно. Но не е необходимо да търсиш любовта, не я търся, тя ще си дойде. Без нея се живее добре.

 • Обичаш ли да готвиш или предпочиташ навън да се храниш?

Обичам да експериментирам с нова кухня. Имам много голям късмет от гледна точка на храната, обиколил съм доста точки на света. Попадал съм на африканска, азиатска. Всякакви неща, които изглеждат ужасни на окото, те всъщност са уникално вкусни, рецепторите ти настръхват.

Обичам да експериментирам, но обичам да го правя споделено, за някой друг да готвя.

 • Харесваш ли се?

Според сестра ми, твърде много (смее се). Харесвам се, да, средно положение да кажем.

 • Какво е мъдрост за теб? Живееш ли мъдро?

Аз не живея мъдро. Мъдростта не е свързана с годините на човека, а според начина на живот и дали в годините, в които си живял, си натрупал много – впечатления, житейски ситуации.

 • Кои и колко са ти доверените приятели?

Според мен приятелството не е категоризира в това кой и как ти помага. Приятелството трябва да бъде безкористно, да обичаш човека срещу теб, без да очакваш същото от него. Хубаво е приятелите да бъдат с различен бекграунд и да се обогатяват взаимно, да се допълват.

 • Страх ли те е от самотата и смъртта?_tn_3227

От самотата не ме е страх. Не съм се замислил в интерес на истината. Винаги намирам какво да правя когато съм сам. Обичам да оставам сам със себе си.

От смъртта също не, за сега поне. Някой ден сигурно ще се стресна като наближи момента.

 • В тази връзка вярваш ли във вечността на душата и в преражданията?

Иска ми се да вярвам в преражданията. Малко езотерика … не съм за като тип литература. Много ми се иска да има, да има право на избор. Казват, че енергията остава във вселената. Чувал съм го, нямам мнение по темата за сега.

 • Най-хубавият ти спомен свързан с храна?

Сингапур, две и някоя си…когато за пръв път опитах тяхната кухня, бях изумен. Стаята ми в хотела беше като апартамент и долу имаш бюфет и там… просто не можех да спра. Изобилие от цветове, вкусове.

Един друг спомен, когато бях първи или втори клас. В моят клас, всички имахме еднакви възможности с изключение на едно момче, чийто баща имаше достъп до Кореком и му беше купил близалка. Тогава и аз исках много, но нямаше как.

 • Твоята рецепта за живот…_tn_3336

Амм… не го мисли много, бъди бохем. Наслаждавай се на всичко, което живота ти предостави. Никога не се страхувай да експериментираш. Аз имам един девиз – животът е един портокал, изстисквай до край. Искам да опитам от всичко. Това е.

Вземи всичко, което ти се дава.

Снимки: Антон Чалъков

© 2016 – 2017, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2023

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.