Sharing is caring!

 • Кой си ти? Кои са твоите мечти?

Леле, какъв въпрос! Кой съм аз…аз съм хедонист. Хапче против стрес, както казват моите приятели, защото съм винаги засмяна и весела, което наистина е моето аз. А в последно време се изявявам като телевизионен водещ (смее се). Това е, аз съм един весел, доволен от живота и наслаждаващ се на живота човек.

Мечти… те са много и най-различни. Всички мечти ми се сбъдват, колкото и нескромно да звучи. Когато ми се сбъдне една мечта, веднага я отмятам и си набелязвам нова.

 • Значи, ти си превъплъщението на идеята, че всяка мисъл, когато е насочена в правилната посока, тя се материализира.

Абсолютно, това ми е философия на живота в последните 15 години и нещата ми се случват точно както съм си ги представяла, както съм ги видяла в съзнанието си, както съм ги визуализирала. И работата в телевизията така се случи. Както и участието ми в „Като две капки вода“ – винаги ми е било много голяма мечта да съм пред публика, на сцена, да пея с балет, с оркестър… така че аз съм въплъщение на това, че мечтите се сбъдват.

 • Виж, може да направим едно такова хубаво предаване, за мечтите, за желанията и за хубавите неща в живота. Защото има нужда от това в телевизията, както и за хората, за всички нас.

Да, защото напоследък гледаме много комерсиални неща, лоши новини.

Хайде, казваме и то се случва. Пускаме го във вселената и тя ще ни отговори. (смее се от сърце)

 • Какво е храната за теб, с какво я свързваш?

Храната за един телец…всеизвестно е, че телците обичат да си похапват. Клише е, но е вярно. Много обичам да си похапвам. За мен храната преди всичко е удоволствие за сетивата…обичам да я споделям с приятели, не обичам да се храня сама, почти никога не го правя. В последно време гледам да се ограничавам, защото… (смее се) килцата…не е добре! (смее се). Всичко ми е вкусно с изключение на телешко със сини сливи (смее се)…това не бих го хапнала никога!

 • Какво е музиката за теб?

Музиката е част от човешкото същество, тя просто присъства в човека. Едва ли има някой, който да каже, че не слуша музика, че не обича музика… просто тя съществува в нас, музиката е и във всяко едно изкуство. Музиката е част от мен… напоследък преоткрих класическата музика. Моцарт е моят любим композитор. Миналата година бях в Залцбург и там всичко е Моцарт. Любимият ми филм е на Милош Форман – Амадеус.

Съжалявам, че нямам този талант да пея, иначе щях да съм певица.

 • Виното е …

То е любимото ми питие в последно време. Предпочитам червеното вино, но явно не мога да го храносмилам добре, защото много бързо се напивам. Обичам тежките червени вина, Каберне, Мерло, по-гъстите и плътни вкусове.

Преди няколко дни се върнах от Италия и там преоткрих Пино Гриджо (Pinot Grigio), отдавна не го бях пила. Просеко също много обичам. В общи линии обичам да си хапвам и да си пийвам (смее се)…това съм аз! J

 • Щастлива ли си?

О да! Аз съм много щастлива. Знаеш ли, преди няколко години, един мой приятел, Еленко Ангелов, психолога, написа една книга, която беше посветена на отговора на въпроса „какво е щастието“ и тогава ми зададе този въпрос. Аз без да се замислям му отговорих, че щастието за мен е начин на мислене. Така че, в тази връзка, аз съм щастлив човек, защото искам да бъда щастлива, това съм си избрала. Това не означава обаче, че не ми се случват и лоши неща. Но дори едно ужасно лошо нещо, ако го обърнеш от страната на щастливо и добро нещо, то тогава придобива друг смисъл. Така си мисля аз, така живея по-добре. Някои казват, че само идиотите могат да бъдат щастливи по всяко време…. Значи тогава съм идиот (смеем се).

 • Тя и самата дума „идиот“ идва от „идея“….
 • Любов за теб е …

Любовта е това, което движи света. Любовта присъства в абсолютно всичко. В момента, нашия разговор, за да се получи добре, трябва да има любов. Любов, страст също…страстта да живееш, да се радваш. И пак е въпрос на избор дали да изберем любовта и страстта да ни съпътстват или да ги подбутнем някъде и да изберем другото.

 • Обичаш ли да готвиш или предпочиташ да се храниш навън?

Мога да готвя, но не обичам. Когато сина ми беше малък, готвех, но вече като порасна, се храним навън.

За да готвиш е нужно търпение, а аз съм нетърпелив човек. Освен всичко друго, много се дразня когато съм готвила нещо с часове, някой да дойде, да го изяде и след половин час да не остане нищо.

Преоткрих кулинарните магазини сега, където си купуваш сготвени неща и е много удобно.

Хайде, Ади…наздраве!

Наздраве, Джуджи! Добре е, кафе и Просеко!

Италианска работа, какво искаш J  (смеем се)

 • Разкажи един твой ден чрез храната.

Докато бях в телевизята ставах в 5:30 сутринта и задължително похапвах нещо. Сега ставам към 12 и закуската я пропускам. Първото нещо, когато стана е да си направя кафе. Не мога без кафе, обожавам го. Обядвам към 14-15 часа. Обичам закуската в хотелите, сигурно много хора са ти го казвали. Когато пътувам задължително закусвам в хотела и дълго пия кафе. J

На обяд, обикновено се събираме с приятелките ми, някои от тях познаваш. Обичам да хапвам месо, но не обичам да е сготвено, обичам го на барбекю или сухо тип колбаси.

 • Любимо ястие?

Сега съм на период лютеница. Филийка с лютеница е прекрасно. Имаше период, в който ядях постоянно ризото. Много обичам паста и пица. Докато бяхме в Италия сега, постоянно поръчвахме тези неща в огромни количества и събирахме погледите на сервитьорите (смее се! То е една постоянна усмивка и смях извиращ от всяка клетка на съществото й. Ще добавя, че наистина е хапче против стрес и

 • Харесваш ли се?

Да, много се харесвам. Направо се обожавам (смее се)…в кръга на шегата…но да, наистина, мисля, че съм добър човек и се харесвам такава каквато съм. Претърпях естествено различни метаморфози през всичките тези години и мисля, че са за добро. И физически се харесвам, естествено има какво да се желае, някое друго килце да сваля, но пък съм толкова пухкава и сладка!

(как да не се усмихнеш на това, кажете ми, драги читатели)

 • Мъдрост за теб е … Живееш ли мъдро?

Противно на това, че всички казват, че мъдростта се придобива с възрастта…аз мисля, че мъдростта е в това да намериш баланса. Има много млади хора, които са много по-мъдри от възрастните. Баланс във всичко трябва да има…да си мъдър според мен е да намериш баланса в живота. Опитвам се да балансирам, но ми е много трудно защото съм човек на крайностите. Стремя се да живея по-хармонично, по-спокойно.

Преди за мен беше много важно да съм навсякъде, да присъствам на всички събития, ако може всичко да знам, да минава през мен, да го видя, да го чуя, да говоря с хората…. А сега се успокоих, искам да живея бавно, това не означава, че ми липсва нещо…напротив, искам да се наслаждавам на живота. Беше много важно да правя кариера, сега не е така. Бързам бавно и се наслаждавам на живота. Много съм припряна. Искам всичко да се случва сега, веднага. Затова ми е много трудно. Аз съм и много рязка и понякога нагрубявам хората. Работя върху това.

 • Приятелство …

Много важно, независимо, че звучи клише. За моя голяма радост, имам приятели от повече от 20 години и независимо кой с какво се занимава, сме заедно. В последните години, някои хора се „откачиха“ от мен…просто се разминахме. Аз много вярвам и уважавам емоционалната интелигентност в хората. Когато ти дръпнеш напред, а другите не, те не се чувстват добре вече с теб.

 • Да, и заради много често се сочи с пръст, вижда се като нещо лошо, казват „ето, ти си се променил“….ми да, променям се, всички се променяме всеки ден…

Да, това не е лошо! За сметка на тези, които си тръгват, идват други. Ето като с теб например, от първия миг, в който те видях усетих енергията.

 • Страх ли те е от самотата и смъртта?

Не. Преди за всякакви глупости се страхувах. Като почнеш от птиците и всякакви пернати животни, все още имам този страх. Ако говорим за ирационалните … остана ми един, който е свързан с това да не загубя близък човек или някой от близките ми да се разболее. Но пак си давам сметка, че няма смисъл да се страхувам, защото не зависи от мен.

А от смъртта, не ме е страх, няма нищо страшно в нея…тя е част от цикъла на живота…едно негово продължение е.

 • Вярваш ли в преражданията?

Да, вярвам. И освен това вярвам,  че не сме сами във вселената… някой ден, тези другите, ще ги срещнем!

А колкото до самотата, обичам да се усамотявам, просто да имам време за себе си.

 • Най-хубавият ти спомен свързан с храна?

Това се шегувахме с моите приятелки,  че всичките ни снимки са на маса, други снимки нямаме…голяма веселба, голямо чудо (смее се).

Нали ти казах, че обичам много морски дарове, и когато отидох за първи път в Кейп Таун, там живее моята кума… бяхме в едно най-обикновено ресторантче на Нос Добра Надежда, където се събират двата океана, ядохме такива невероятни морски дарове….това беше през 1998 година…и все още го помня!

Изобщо не обичам тежки, луксозни ресторанти, които направо ми спират апетита!

 • Твоята рецепта за живот …

Моята рецепта е: спри, ослушай се, наслади се на приятелите, на храната, на виното, на обстановката, на дрехите, с които си облечен. Търси хубавото винаги и навсякъде.

Автор: Адриана Гюзелева
Снимки: Антон Чалъков

© 2016 – 2018, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2023

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.