Sharing is caring!

Като най-очакваното за годината винено събитие, 9-ото издание на DiVino.Taste подготвя изключително разнообразна и интересна програма. За първи път по време на най-големия форум на българското вино цялата зала 6 на софийския Интер Експо Център ще се превърне в GOOD MOOD ZONE!

Винаги сме били убедени, че възприемането на виното отива далеч отвъд чистата дегустация, а за да бъде то по-пълноценно е необходимо… много добро настроение! В зала 6, посетителите на DiVino.Taste ще имат възможност да се запознаят, опитат и закупят специално подбрани продукти и винени аксесоари от партньорите ни. Това са интересни фирми и производители, които са логичен спътник на форума на българските винопроизводители и представляват неразделна част от културата на храната и виното. А за да е пълно удоволствието, ще има всички удобства за почивка, разговори и хапване, създадени от Studio ShkafA.

И този път запазено място има Slow Food България, с шест различни производители: ХалалицаЗлатно руно и Козле – качествени богати сирена и кашкавали с позабравено добър вкус; Медената къща с великолепен истински мед и продукти от пчелен восък и прашец; натуралните и качествени сурово-сушени колбаси на семейната фирма Велико в добричкото село Козлодуйци и интересните и полезни продукти на основата на био киви от плантациите на семейство Георгиеви в района на Петрич.

Традиционно е вече присъствието на DiVino.Taste на качествени зехтини. Тази година ще имате възможност да опитате и опознаете продуктите на Elly’s Supreme Taste – екстра върджин зехтини с най-високо качество от Гърция и супер премиум зехтини от Андалусия.

Качественото месо е сред основните партньори на доброто вино и затова продукцията си ще представят от Ангус месно говедовъдство България. Фермата отглежда животни от породата Абърдийн Ангус в сърцето на Стара планина.

Удоволствие за небцето ще доставят трюфелите на Агролес и сирената с трюфели и манатарки с марката Du Chef Radichev.

От Kosherite ще представят тайните на медовината. Това е първата компания в България, изцяло насочена към професионалното производство на тази древна напитка.

Любителите на веган храненето, а и не само, биха могли да опитат високия клас ядкови сирена от кашу на Cheese The Queen. Това са зрели ръчно приготвени деликатеси от 100% био кашу, пробиотик и подправки.

Своите месни деликатеси и сурово-сушени колбаси от био пасищни животни с марката Woods Foods ще представят от Ферма Странджа.

В основата на Le Petit Quché стои един 110-годишен производител на фоа гра, Comtesse du Barry. Цялата му репутация е изградена върху този продукт и от него води началото семейният гурме бизнес. Днес, с продуктите от Le Petit Кьоше вече можете да приготвите изключително изискана френска вечеря с тристепенно меню за 40 минути от стартера, през виното, до десерта.
В зала 6 – Good Mood Zone на DiVino.Taste 2019 при тях ще намерите и изискани подаръци под формата на привлекателни комплекти с гурме вкусотии.

Натурален течен шоколад, дресинги и още деликатеси ще предложат от Gousto.

Както и на предишните издания на големия винен форум, традиционните партньори на DiVino.Taste от Pure, ще осигурят апетитни салати и други вкусни храни

Идвайки от Белгия, страна с дългогодишни традиции в правенето на шоколад, Винсент приема предизвикателството да започне производство на бутиков Bean-to-Bar шоколад заедно със своята партньорка в живота и приключенията, Ели. Уповавайки се на професионалните си инстинкти и на своите три десетилетия опит във висшата кулинария, той е решен да предлага най-качествения и безкомпромисен ръчен шоколад, направен само от най-внимателно селектирани био съставки.
Винсент и Ели вярват, че вкусовете, ароматите и текстурата трябва да се допълват по вълшебен и хармоничен начин и създават шоколадите си именно така. Точно тази идеология е и двигателят на ChocoLeya – ето че любителите на шоколада вече могат да се насладят на най-доброто от два свята – този на удоволствието от превъзходните вкусове и другия на здравословните ползи.

Щандът на Booktrading ще гарантира приятен послевкус дори и след DiVino.Taste, с много книги за гастрономия и вино.

Своите качествени аксесоари за вино – тирбушони, уреди за съхранение на отворени бутилки вино и т.н. ще демонстрират от Sagax.

И тази година, официален магазин на DiVino.Taste е Casavino, където всеки ще може да закупи предпочитаните вина от изложението.

La bottega, известната софийска мрежа от италиански ресторанти с деликатесни и винени магазини, развиха и поддържат идеята за локална храна – качествена и натурална, с изключителен вкус. Посветени са на Италия и голямата италианска кулинарна традиция. Италия е близо и концепцията да предлагат храни от малки грижовни ферми и изби, се спазва изцяло. Подборът от продукти на италиански ферми неизменно се прави след посещения и дегустации на екипа на La Bottega в самата ферма. А редом със забележителните италиански продукти Daidone от Сицилия, занаятчийската премиум паста Campofilone и гурме сирената на La Caseria Carpenedo, те предлагат деликатеси, сирена и колбаси на малки български производители посветени на качеството като „Слънчевата ферма“, „Бредас“, месата на „Омая Ранч“, вкусните млечни продукти на няколко мандри, хлябовете на Братя Хлебари и още, и още… Намерете ги в зала 6 на ИЕЦ по време на DiVino.Taste 2019.

Тук може да закупите билетите!

DiVino.Taste е от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София

© 2019, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2023

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.