Sharing is caring!

С тази нова година искам да споделя с вас няколко думи и мисли. Всеки говори за равносметки, обещания и мечти. Но често забравяме, че много голям процент от това, което ни се случва зависи от нас самите. Както знаете, никой не може да ти помогне ако сам не си помогнеш.

Равносметки и обещания, според мен, не би трябвало да се разпространяват гласно. Всеки трябва, ако иска да живее добре, да си направи интроспекция, да анализира какво и как е правил, да си постави оценка, лошо или добро е правил, и по-скоро наранявал ли е хора доброволно, ей така за собствено благо или удоволствие. А равносметките са нещо доста лично, което всеки си прави на саме, вътре в себе си и взема решения. Всеки ден, всеки час, не на 31 декември.

Не знам защо обичаме да живеем в илюзията на утрото и на бъдещето, вместо да се концентрираме в настоящето и да изграждаме себе си, просто вглеждайки се в себе си. Може би да изберем себе си е по-трудно от гледането, критикуването и имитирането на другите, но наистина се чудя защо сме такива мазохисти и чуждопоклонници в почти всяко отношение. Защо, не знам. Много често и сами си правим лошо, правим неща за себе си, които ни унищожават малко или много, здравословно, физически и психически. Странни животни сме. Имаме още много път да извървим.

Лично аз се надявам, за самата себе си, както и за всички сънародници да успея да предам една малка частица от прекрасния свят на кулинарията, на храната, на трапезите, на живота. Всеки ден научавам нещо и не спирам да любопитствам и да желая да се уча от по-знаещите, във всяко отношение.

Благодаря ви за доверието и добрите чувства, с които ме следите и споделяте с мен и всички. Беше трудна, но плодородна година, положих основи на някои неща, които ще продължа да развивам, тук и извън сайта. Вярвам, че колкото повече позитивни автентични хора се събираме, колкото повече вдъхновяваме по-нацупените и негативно гледащите хора, колкото повече им повлияем, дори с една усмивка, то тогава сме свършили нещо добро.

Така че, гледам на днешния ден и на всеки бъдещ ден като възможност за нещо по-добро от вчерашния ден, и независимо каква година е, да вървим напред към изграждане на едно по-добро общество, една още по-красива страна и едно по-светло бъдеще за всички и за бъдещите малки човеци!

Адриана

In Foo Veritas – Food, people, life

Красиво, Креативно, Културно

© 2018, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2023

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.