Интересен факт за тази рецепта, е че преди малко повече от година, бях на вечеря в приятели и приготвих няколко ястия, между които тази салата (тогава беше малко по-различна с още повече продукти, но същата концепция). Бях дала необичайно, но дълновидно заглавие…явно 😀

© 2019, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2020

Print Recipe
Кореноплодна салата с нар и буррата (видяно в Черешката на тортата)
Course antipasto
Cuisine european, Italian
Prep Time 20 мин
Cook Time 20 мин
Servings
Ingredients
Course antipasto
Cuisine european, Italian
Prep Time 20 мин
Cook Time 20 мин
Servings
Ingredients
Recipe Notes

Измивате добре морковите и пащърнака и режете на ивици, да не са много тънки. Подреждате в тава, солите, малко черен пипер, може малко лют пипер или някоя друга ваша любима подправка. Поливате със зехтин и разбърквате хубаво с ръце. Слагате в загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути (всеки според фурната си).

Междувременно режете тиквичките на много тънки лентички, почти прозрачни, рнакълцайте копъра и подгответе нара (или взимате вече готови зрънца). 

Когато кореноплодните са готови, ги разпореждате в широк съд, така че да могат да изстинат. Когато са изстинали ги разбърквате с тиквичките и останалите продукти - копър, бейби спанак, нар, малко сок от лимон, опитвате за да видите как е на сол, и още малко зехтин. Разбъркайте с ръце, усетете продуктите, вложете чувство и добри мисли...все пак тази храна ще я хапвате вие и ваши любими хора 🙂

В широка чиния, поставяте бурратите и около тях подредете салатата, отново с ръце, подредете я както най-много ви харесва и сервирайте!

Buon appetito 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Come and join me on Instagram!

BulgarianEnglishItalian