Леща с броколи и тиква
Servings Prep Time
4души 1час
Cook Time
20минути
Servings Prep Time
4души 1час
Cook Time
20минути
Ingredients
Recipe Notes

Лещата

Измивате добре лещата (ползвайте каквато искате) и в тенджера с вода 1:2, малко зехтин, куркума, сол, черен пипер, готвите за около 20 минути или до състояние, което е 70-80% готова. Разбърквайте, ако е нужно добавете още малко вода. Когато е готова отделете в съд на страна.

Тиквата

Докато приготвяте лещата, се погрижете за тиквата, която ще нарежете на парченца, нито много малки, нито много големи. Поставяте ги в тава с хартия за печене и им добавяте малко сол и куркума, разбърквате с ръце, поливате ги със зехтин, разбърквате и слагате в загрята фурна на 180 градуса с вентилация за около 20-25 минути. Оставете тиквата в тавата.

Броколите

Разделяте броколото ( 😀 ) на розички и ги поставяте във вряща солена вода за около 10 минути, за да могат да омекнат.

На края към тавата с тиквата, добавяте лещата и броколите, опитвате как са на сол и подправки (куркума, черен пипер) и регулирате според вкуса ви. Добавяте пресния кориандър и малко от червения лют пипер (или повечко, ако обичате люто) и нарязания на ситно лук. Малко зехтин и разбърквате равномерно. Слагате в загрятата фурна на 180 градуса за 15-20 минути. 

Във вашия дом ще ухае на подправки и на далечни земи, а вкусът на тези три продукти заедно, е невероятен. Добър апетит, кулинари 🙂

 

© 2019, . All rights reserved. InFoodVeritas 2019

Share this: