Полента с праз лук, пармиджано и маслини
Servings Prep Time
12порции 30минути
Cook Time
50-60минути
Servings Prep Time
12порции 30минути
Cook Time
50-60минути
Ingredients
Recipe Notes

В тиган загрейте малко зехтин или олио и сложете нарязания на кръгчета праз-лук, запържвате за няколко минути докато стане златисто и омекне.

В една купа, разбъркайте яйцата и почнете да добавяте млякото, след това царевичното брашно и на края 1/3 от пармиджаното. Към тях добавете малко сол, пипер ако желаете, може и люто, и разбира се праза, маслините и магданоза. Разбъркайте добре и го прехвърлете в тава за печене, достатъчно голяма/висока, за да може да добавите водата.

Сега, на този етап, бихте могли да покриете с фолио и да го приберете в хладилник, за да го изпечете на другия ден.

Добавете горещата вода точно преди печене и добре разбъркайте. Слагате в загрята фурна и печете за 50-60 минути на 180 градуса. След 20 минути, разбъркайте цялото количество отново от центъра към периферията и обратно, за да може качамака да се изпече равномерно. Печете докато полентата стане златиста от горе и е достатъчно твърда, пробвайте с нож – той трябва да е чист като го извадите от качамака.

Поръсвате с остатъка от сиренето. Може да сервирате както топла, така и студена, тя ще е по-мека когато е топла, и доста по-твърда при студено състояние. Може да се съхранява в хладилник до 4-5 дни.

Добър апетит 🙂

© 2019, . All rights reserved. InFoodVeritas 2020

Share this: