© 2018 – 2019, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2020

Print Recipe
Свински котлети, купичка патладжан и пъдпъдъчи яйца
Course Main Dish
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Servings
Course Main Dish
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Servings
Recipe Notes

За котлетите

Оставяте ги 1 час преди това намазани със зехтин, сол и пипер

За пъдпъдъчите яйца

Сварявате ги около 6-7 минути. Оставате да изстинат, след което ги оваляте в яйце и грис или галета, в който сте добавили малко сол и черен пипер. Оставяте яйцата на страна.

За пълнения патладжан

Режете патладжана на половина (за това е добре да е по-тумбест и равномерен, така че когато срежете да получите две еднакви части). Издълбавате го и ги оставате настрани. Вътрешността я режете на кубчета, ще ги добавите към другите зеленчуци.

За зеленчуците

Нарязвате на малки парчета зелената и червената чушка и тиквичката, добавяте ги към патладжана, овкусявате със сушената чубрица, сол и малко пипер. Завършвате със зехтин. В един тиган, загрявате зехтин с малко чесън и слагате зеленчуците леко да се запържат, готвите и бъркате за около 5 минути. С тази плънка пълните двете купички патладжан. Загрявате фурната на 160 градуса и печете за около 30 минути (винаги зависи от печката), по средата на времето разбъркайте зеленчуците.

Взимате котлетите и ги "запечатвате" в тиган с малко зехтин, добре от всички страни и от страната на мазнинката. Най-лесно е да боравите със щипка. След което ги слагате във фурната и продължавате да ги готвите. Поставете ги под зеленчуците. Когато те са готови, качете котлетите горе и завишете температурата на 180 градуса и добре ги запечете от двете страни. Докато зеленчуците и котлетите са във фурната, е момента да запържите пъдпъдъчите яйца в зехтин или олио, както ви се нрави.

Сервирате всичко топло и добър апетит 🙂 Рецептата е за много гладни 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Come and join me on Instagram!

BulgarianEnglishItalian