Импровизацията му е майката и аз съм си спец! Обожавам да експериментирам и да пробвам. Нищо ново не измислям най-вероятно, но ми доставя голямо удоволствие и резултатите са вкусни най-често 🙂 Предлагам ви една свежа пролетно/лятна салата, която ще удиви вас самите и вашите гости. Малко повече време отнема, но пък няма да съжалявате 🙂

© 2019, Adriana Ghiuseleva. All rights reserved. InFoodVeritas 2020

Print Recipe
Зелена салата, ама не баш. Ще ви стане любима
Recipe Notes

Измивате добре зеленчуците. Режете тиквичките и чушките на малки парчета и ги подреждате в тава. Сол, пипер, някоя друга ваша любима подправка, поливате със зехтин и добре разбърквате. Слагате във вфурна на 170 градуса за 15-20 минути. Изваждате и оставяте да изстива. 

Режете на ситно левурдата и пресния чесън.

Една тиквичка (или две, зависи какво количество готвите), която сте си оставили, настъргвате средно ситно. 

Когато продуктите в тавата са изстинали, добавяте другите съставки, добавяте и орехите, поръсвате с още малко сол, сок от лимон и зехтин и бъркате. 

В последния момент добавяте нарязани на две чери доматчета, които предварително сте посолили в една купичка заедно и със зехтин. Добавяте ги към останалите продукти и разбърквате и сервирате. 

Може да си направите кошнички от пармиджано, като поръсите пармиджаното в топъл незалепващ тиган, изчаквате няколко секунди да се стопи, след което прехвърляте получения кръг върху обърната купичка. Големината зависи от какъв кръг ще образувате с пармиджаното.

В полученитие купички сипвате салатата и изяждате всичко 🙂

Добър апетит!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Come and join me on Instagram!

BulgarianEnglishItalian